Onze blog

Ons digitale leven

Pinnen in het buitenland, hoe werkt het?

Wanneer je op vakantie bent wil je natuurlijk wel gewoon geld kunnen pinnen. Het is nu eenmaal niet handig om met veel contant geld op reis te gaan. Wellicht dat je je afvraagt hoe je precies moet binnen in het buitenland. Als dit klopt heb je geluk, we laten het je in dit artikel allemaal zien.

Eurolanden

euro pinnenBinnen eurolanden is het mogelijk om zonder extra kosten te betalen en geld op te nemen met jouw betaalpas. Buiten eurolanden zal je wél extra kosten moeten betalen voor het pinnen. Wanneer je in het buitenland geld opneemt met je betaalpas of creditcard moet je bovendien vaak enkele stappen doorlopen bij de geldautomaat (ATM).

Wanneer je graag een bedrag wilt pinnen in het buitenland geeft de geldautomaat (ATM) vaak eerst de optie om een rekening te selecteren. Dit spreekt eigenlijk wel voor zich, selecteer de rekening die je wilt gebruiken. Wil je een betaalautomaat kopen voor je winkel? Bezoek: https://paqar.nl/pinautomaat-kopen/

Vreemde valuta

Nu gaat het wat lastiger worden. Als je geld opneemt in een vreemde valuta zal de pinautomaat voordat je een transactie maakt vragen of je geld wilt pinnen met of zonder conversie (with conversion/without conversion). Deze ‘omrekenservice’ noemen we ook wel Dynamic Currency Conversion (DCC).

Dit betekent eigenlijk ook wel dat je het bedrag pint in de lokale munteenheid (en dus tegen de wisselkoers van het land zelf), of in je eigen valuta (indien je in Nederland woont). Hierop is de wisselkoers van de betreffende bank van toepassing. Wij raden aan om zonder conversie te kiezen. Dit is vaak net even iets goedkoper.