Onze blog

Ons digitale leven

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een rijschool?

Jippie! De tijd is eindelijk aangebroken dat je rijlessen mag gaan volgen. Super leuk natuurlijk, maar ook best wel een spannende tijd. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om een rijschool uit te gaan kiezen en daar begint het al. Dat is namelijk een stuk lastiger dan vaak gedacht wordt, er is namelijk zoveel keuze! Dit is overigens ook een belangrijke keuze, want je zit vaak voor langere tijd aan zo’n Utrecht rijschool vast. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een andere rijschool als het niet bevalt, maar beter kies je in 1 keer de goede toch?

Een rijschool is een persoonlijke keuze

autorijlessenAls je vrienden of vriendinnen hebt van dezelfde leeftijd, dan is de kans groot dat die ook bezig zijn met lessen en misschien wel een hele leuke rijschool voor je kunnen aanbevelen. Zo’n aanbeveling is natuurlijk altijd leuk, maar hoeft niet altijd de juiste te zijn. Een rijschool is namelijk een heel persoonlijke keuze. Wat voor je vriend of vriendin een goede keuze is, hoeft dat voor jou niet direct te zijn. Wist je trouwens dat er ook rijscholen voor vrouwen zijn? Maar hoe kom je er dan achter of een rijschool iets voor je is? Daar is maar 1 mogelijkheid voor…

Neem een proefles!

Als je een rijschool op het oog hebt, of je deze nu zelf hebt gevonden of je is aangeraden, is het altijd een goed idee om een proefles in te plannen bij de rijschool. Vaak wordt dit aangeboden. In veel gevallen is het gratis en hoef je er dus niets voor te betalen, alhoewel sommige rijscholen er ook iets voor vragen. Tijdens een dergelijke les kom je een aantal zaken te weten. Ten eerste maak je kennis met de auto en het autorijden. Dat is op zich bij iedere rijschool gelijk. Wat het grote verschil maakt is de instructeur. Die moet bij je passen. Je wilt een instructeur die je iets kan leren en waarmee je ook nog kunt lachen of het gezellig kunt hebben. Bedenk je goed dat je gemiddeld zo’n 30 rijlessen nodig hebt voordat je kunt afrijden, het kan dan maar beter een beetje gezellig zijn in de auto.